Workshops

Workshop Troostnatuur

In deze workshop worden, naast een korte theoretische inleiding over kinderen en verliesverwerking, (creatieve) belevingsoefeningen aangereikt die door en samen met kinderen kunnen worden uitgevoerd.

Hierbij wordt de natuur als inspiratiebron en spiegel ingezet, maar bovenal als helende factor die troost biedt in het proces van rouw.

Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen, de kracht van rituelen, natuurkunst, helende verhalen en andere schrijfoefeningen, en actieve en contemplatieve belevingsactiviteiten.

Ook krijgen de deelnemers een lijst mee met boeken en websites, een aantal hiervan wordt tijdens de workshop als achtergrondmateriaal gebruikt.

De workshop is deels binnen maar vooral ook buiten, ongeacht het weer. Passende kleding en schoeisel is gewenst.

Doelgroepen: ouders en opvoeders, kindercoaches, leerkrachten en andere belangstellenden.

Docenten: Ity Busstra (Natuurlijk-geinspireerd.nl) en Alberthe Papma (Ziningroen.nl).

Educatie op het groene schoolplein

Workshop Educatie op het groene schoolplein

Een groen en natuurlijk schoollandschap vraagt om een andere aanpak van lesgeven. Hoe zet je je natuurlijke schoolomgeving zoveel mogelijk in voor je lessen?

In deze workshop wordt getoond en ervaren hoe je de natuur kunt verweven in je lessen en hoe kinderen buiten les kunnen krijgen, terwijl toch de lesdoelen behaald worden.

Er worden aan de hand van voorbeelden en suggesties handvatten aangereikt om het natuurlijk leerlandschap in te zetten en volledig te benutten voor alle leeftijden.

Er wordt gewerkt vanuit de groene situatie rondom de school, met natuurlijke materialen en een ontdektkist zal getoond worden wat de ruime mogelijkheden zijn voor buiten-educatie.

De workshop wordt buiten gegeven, passende kleding is gewenst.

Doelgroep: schoolteams, geïnteresseerden in groene educatie.

Trainer: Ity Busstra (Dekleinetuinman.nl / Natuurlijk-geinspireerd.nl).

Creatieve festival workshops

Creëren is wat jij als mens vanzelfsprekend doet. Door te creëren geef je vorm aan je gedachtewereld. Creëren is uitbeelden wat jou raakt en daardoor ook de ander aan kan raken.

In deze workshop gaan we aan het werk met natuurlijke materialen, die verbinding geven met onze innerlijke natuur en de natuur om ons heen.

De natuurlijke materialen die ingezet kunnen worden zijn klei, verf en speksteen.

De workshop is zoveel mogelijk buiten, maar kan ook binnen gegeven worden op een locatie naar keuze.

Doelgroepen: groepen en festivals, kinderen en volwassenen.

Workshopbegeleidster: Ity Busstra (Dekleinetuinman.nl / Natuurlijk-geinspireerd.nl)

Workshop Natuurlijke creatiekracht

Voel je uitgenodigd om samen met andere vrouwen te creëren: boetserend, schilderend en schrijvend vorm te geven aan jouw innerlijk leven.

Een middag of avond voor jezelf, als cadeautje in een drukke week. Het gaat niet zozeer om het resultaat, als om de weg er naar toe. We gaan bezig met klei, speksteen of natuurlijk materiaal.

Plaats: Natuurlijk Geïnspireerd-tuin, Dedemsvaart

Bijdrage: €15.00

Data: 15 mei 2022 om 14.00 uur- deze middag gaan we een godinnenbeeldje van klei boetseren.

Opgeven via contact.